torsdag 10 december 2009

The Beach

Cable riding i djungeln

Jag och moppen!


Eldshow, Ton Sai beach, Koh Phi Phi

Jag ater, vad annars? Fried vegetables med ris..Mmmmm. Pa underbara Long beach, Ko Phi Phi
Frukost pa stranden, Phuket

Ladyboys pa Bangla Road, Phuket

Hej pa er! Nu har aven vi besokt stranden dar filmen the beach spelades in. Vi ar nu pa Koh Phi Phi som bestar av tva oar. Vi bor pa den stora on som ar varldens halligang for festsugna fran hela varlden...lite for mycket for oss. Idag var vi ute pa snorkling- och sightseeing i longtailbat och da var Maya beach ett av stoppen. Det sag ut som i filmen forutom ca 2000 turister och batar. Generellt var hela denna snorklingstur massproduktion; 20 pers i baten, ca 4 batar pa alla stallen dar vi stannade minst osv...men men trots allt en del fina fiskar ocksa:) Dessutom gick baten sonder nar vi var nastan hemma, alla var jattetrotta och en del lite aksjuka...Thailandaren som var "in charge" borjade mecka (ingen kommunikation med oss passagerare eftersom han kunde valdigt lite engelska) med alla sladdar och ror in i motorn. Han fixade det tillslut och vi kom hem. Mycket upprorande idag var de manniskor som staller sig pa korallerna, ror vid dem och haller pa. Tror de att de ar de sista som vill se eller? Det forstar jag inte...Har pa Phi phi har vi annars hunnit se fantastisk eldshow (Aurora har tom tagit en lektion med poi dock utan eld...), promenerat i djungeln, badat och solat saklart, nastan festat (testat bucket som ar en plastspann med sprit+lask+is och sugror) och Aurora har fyllt i sin tatuering hos en tatuerare som anvande bambupinne...riktigt duktig!

Innan vi akte hit til phi phi var vi ju pa Phuket. Det var...hmmm inte alls den chocken vi hade forestallt oss. Visst manga tjocka vasterlandska gubbar med unga thailandskor (helt objektivt eller hur?) och ladyboys och fest, men vi bodde pa ett trevligt hotell en vik soder om den viken dar allt party ar, och dar trivdes vi valdigt bra. Pa Phuket fanns hur mycket roliga grejjer som helst. Vi hann med att prova cable riding. En bana med langa vajrar uppe mellan traden i skogen som man flog fram genom. Platsen var sa vacker...plotsligt mitt i djungels fanns en liten tradgard med ett litet hus som var tur utgick ifran. En riktig oas.

Vi hyrde ocksa moppe och Pavlos korde sa duktigt i vanstertrafiken...Vi korde nastan over hela on under tre dagar och sag olika saker. Nastan det roligaste hitintills...

Fran Phuket kom vi sen hit efter en rolig transfer fran hotell till bat; vi var atta personer som skulle in i en minibuss med atta platser. Vart bagaget skulle vara verkade ingen ha tankt pa...Till sist fick chaufforen kasta upp nagra vaskor pa taket...Ingen av oss mindes nagot takracke och det var sa sant for ca en kvart senare stannade chaufforen pa en mack och kom ut med snoren som han saledes band fast grejjerna med. Sen holl vi pa att missa baten men det gick det med. Det mesta loser ju sig oftast.

Imorgon aker vi fram phi phi till Ko Samui pa ostkusten. Dar hoppas vi hitta lite lugn och ro och stanna ett par dagar. Plotsligt kanns hemresan nara och vi ska ta vara pa tiden som ar kvar pa basta vis.

Det far vara nog for nu. Har inte talamod att redigera (har inte lart mig programmet har pa bloggen an) sa bilderna kommer i klump. Kramar...snart lucia for er dar hemma (en liten bonus i morkret). Kramar fran oss!
































1 kommentar:

  1. Vilka fantastiska bilder!! Allt ser så härligt ut...blir ressugen själv...har ju aldrig varit i Thailand :( Här är vintern på ingång. Nätterna hamnar under 0:an och jag försöker göra allt för att hålla värmen om dagarna! Hoppas att ni fortfarande njuter av er semester och inte har altför stor hemlängtan :)~ Vi tycker dock att det ska bli super att få hem er! 1000 kramar från oss!!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.