tisdag 1 december 2009

Vi strandade pa Koh Lipe!

Pa farjan fran Pak Bara till Koh Lipe traffade vi en tjej fran Holland och ett par fran Israel...De visste vilken strand de skulle till pa on och hade bokat ett hotell som kostade 600 bath. Vi hangde pa till Sunrise beach och kom darmed till Coco Bungalow. Ett underbart stalle. Vi fick en bambubungalow 20 meter fran havet med liten veranda och badrum och en stor sang med myggnat runt. Allt i bambu (utom myggnatet:). Har har vi bara gillat laget. Vi har atit massa god mat i den familjestyrda restaurangen som ar den enda byggnaden mellan var bungalow och stranden, varit ute och snorklat fran stranden till en liten o med ett tysk/grekiskt par, snorklat pa olika oar ute i den marina nationalpark som Koh Lipe ligger i. Det var inte lika spannande snorkling som i Egypten men super anda.

Har finns massor av hundar och katter...hull och hudtillstand av alla grader...

Pavlos badar innan regnet

Utsikt fran var veranda:)


Det ar ratt kul att ha kommit till denna o nu for axploateringen ar i full gang. De bygger och fixar och malar och skogar...Redan nu ar den andra stora stranden pa on, Pattaya beach, valdigt exploaterad med massa restauranger, barer och sma shoppar. En liten vag leder darifran till var strand, men sista biten ar en sandstig rakt ut i vegetationen och sa kommer man fram till vart hotell. Var strand har varken musik eller barer. Dar finns ett par restauranger, men stranden ar helt orord och inte smockad med longtail-batar som den andra. Vi kom med andra ord helt ratt!

Det jag menar med att det ar kul att se on nu ar att den kommer nog vara oigenkannlig redan om ett-tva ar. Det ar hemskt, samtidigt som det ju ar jattebra for turismen att folk vill hit. Som det ar nu pratar folket pa on oerhort lite engelska i restaurangerna och elektriciteten ar bara pa under natten...men mer behovs ju inte. Man kan ha det bast anda och det har vi fatt lov att uppleva har. Nu bar det ivag till Phuket lite kort imorgon (vi ar beredda pa shockerande kontrast) for vi maste till en bankomat. Sen far vi se...

PS. Det ser ut som att kvaliten pa bilderna inte ar sa bra har pa bloggen, men vanta bara till vi ar hemma, dar ar de hur fina som helst!

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara foto!!!! Är bara liiite avis! Ser ut som att ni har det hur bra som helst och att ta ett dopp i det turkosa vattnet före regnet verkar ju inte helt fel (Borstahusen lockar inte just nu precis) :) Hoppas att ni hinner med allt som ni har planerat och att tiden inte passerar allt för kvickt. Ta hand om er och be safe!! Kramar från oss båda!

    SvaraRadera
  2. Glömde tacka för det fina vykortet som damp ner igår :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.