onsdag 25 november 2009

Fran storstad till strandliv via berg och teplantager.

Nu sitter vi och vantar pa bat till den forsta Thailandska on. Stora forvantningar! Vi har lagt manga kilometer bakom oss sedan vi sist skrev. For dem som tycker det ar roligt att ta fram en atlas sa har vi flygit fran Bangkok till Kuala Lumpur (KL), buss upp i bergen till Cameron Highlands, buss till Butterworth, buss till Alor Setar, buss till Kuala Kedah, bat till Langkawi, taxi till Pentai Cenang, farja till Satun (Thailand) och minibuss till Pak Bara dar vi nu ar.

Sa...vi klarade oss in i Thailand, tack for tipset over Langkawi Jon! Nu kande vi oss trygga:)


Efter stora metropoler som Bangkok och KL var det forst fantastiskt att komma upp i bergen (Cameron Highlands). Dar regnade det iofs men luften var frisk och vi fick se teplantage och vacker regnskog (och en vild orchide men den var superliten och liknade inte alls de orchideer vi kanner till). Sen sov vi i Butterworth pa vag till Langkawi och det var en riktig hala. Vi kom fram med buss nar det hade blivit morkt och det fanns ingen karta over stan i guideboken (som dessutom ar fran ar 2000) och vi hade ingen aning om nagonting forutom att det fanns ett hotell som hette Beach Garden. Pa stationen sa de att vi skulle ga 5 minuter at ett hall och det stamde med guidebokens instruktioner, men nar vi gatt en stund och gatan sag ut att ga rakt ut i ingenting fragade vi och blev hanvisade tillbaka langs vagen vi kommit. Sen traffade vi nagra taxichaufforer som inte alls verkade kanna till hotellet men som inte ville saga det utan sa vi kan kora men till ett annat hotell. Vad skulle vi gora? Vi fick ta det. Vi kom sedemera till ett hotell som hade sett sina storhetsdagar typ nan gang pa 80-talet och som var nedganget till tusen men vi fick anda betala en fin penning for det..jaja. Dessutom var det enda matstalle vi kunde se ett KFC...suck! Sa et blev fried chicken bucket till middag:) Och en malaysisk te pa det...

Sen var det en drom att komma till on Langkawi. Hungriga och soltorstande anlande vi och hittade den underbaraste indiska resturang man kan tanka sig och en bungalow 3 meter fran stranden. Bad och foton av solnedgangen och magiskt ljus (glad att jag hade en superkamera:). Vi stannade dock bara en natt och nasta dag bar det vidare mot Thailand. Nar vi kom till Satun i Thailand visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vagen. Vi hade fatt tips av en tysk att Koh Lipe var en fantastisk liten o och vi hade inga andra planer sa vi ville testa det. Forst fick vi sova en natt i Pak Bara for sista baten hade redan gatt. Pak Bara var inte ens en stad utan en gata som ledde fram till farjeterminalen, men vi hittade ett hotell med en myyyysig veranda dar vi kunde sitta och dricka en ol och spela backgammon. Antligen semester! Och Thailandsk mat igen...vi njot! Det far vara nog for nu...Bilder kommer snart...

2 kommentarer:

  1. Vilka adventurers ni är. Ta det försiktigt.

    Hälsn failjen jenmalm i Umeå

    SvaraRadera
  2. Underbara ni! Verkar som ni har spenderat mer tid på båt/buss/taxi och allt vad det nu är! Hoppas att ni njuter ordentligt oxå:) Kul att läsa om er resa...man blir bara liiiite avis. Mörkret har Sverige i sitt grepp och det är näst intill omöjligt att ta sig upp på morgonen! Fortfarande ingen vinter här...bara milt, grått och regningt! Se till att njuta!!! Jon vill oxå skicka några ord till er :) KRAMAR!!!

    Tjenixen! Precis hemma från lite capoeiraträning. F-n va avundsjuk man blir när man läser om era strapatser. Just det här med att hamna ute i en liten håla och hamna på nåt sjabbigt litet hotell, det kan va lite jobbigt just då, men det är grymt härliga minne att ta med sig.
    Skoj att ni fick se Cameron Highlands, det missade jag, även Koh Lipe ska va riktigt najs, det hör man från många!!! Enjoy!!!! Tag massa bilder, jag vill ha en helkväll framför er gigantiska platt-tv, ca't wait;-)

    Ha det bra

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.